Károly, Karola
-4 °C
2 °C

Larry Flynt ötmilliárdos segélyt kért a pornóiparnak

2009.01.08. 09:48
Ötmilliárd dolláros szövetségi élénkítőcsomagot sürget a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került amerikai pornóipar számára a pornóüzlet két mogulja.

Larry Flynt, a Hustler pornómagazin kiadója és Joe Francis pornókirály, a Girls Gone Wild vetkőzősorozat kitalálója bejelentette: közös felhívással fordultak a washingtoni kongresszushoz azt kérve, hogy nyújtsanak szövetségi segélycsomagot a felnőttszórakoztató-iparnak a nehéz gazdasági idők átvészeléséhez. "Az emberek túlságosan lehangoltak ahhoz, hogy szexuálisan aktívak legyenek" - indokolta a kérést Flynt, hozzátéve, hogy ez nagyon egészségtelen a nemzet számára. Arra is hivatkozott, hogy az XXX DVD-k forgalma egy év alatt 22 százalékkal csökkent.

Azt is kijelentette, hogy "az amerikaiak kocsi nélkül még boldogulnak, de szex nélkül nem". Flynt ezzel arra utalt, hogy a szorult helyzetű amerikai autóipar a napokban kapott több milliárd dolláros áthidaló kormányhitelt. Véleménye szerint a jelenlegi kilátástalan gazdasági helyzetben, amikor az embereknek egyre kevesebb a pénzük, a legkevésbé a szexre gondolnak. "Itt az ideje, hogy a kongresszus felkeltse Amerika szexuális étvágyát" - írta.

Francis véleménye szerint az igényelt 5 milliárd dolláros segély éppen elegendő lenne ahhoz, hogy megmentsék az évi 13 milliárd dolláros forgalmú pornóágazatot az összeomlástól. Mint fogalmazott, "a kongresszus mentőövet dob az ország legfontosabb iparágainak, s mi ugyanilyen elbánásra tartunk igényt". A washingtoni kongresszus egyelőre nem reagált a megkeresésre.