Benedek
-5 °C
5 °C

Elhalasztják a U2 világkörüli turnéját?

2005.01.07. 15:38
Pontosan nem tudni, miért, de elképzelhető, hogy az ír zenekar mégsem turnézik márciusban.
A Rolling Stone magazin honlapja szerint elhalasztják a U2 március elsején induló világkörüli turnéját. A lap egy zenekarhoz közeli forrásból szerezte az értesülését, amelyben az idézett forrás a halasztás indokaként családi betegséget jelölt meg.

Cseppfolyós

A Rolling Stone magazin szerint jelenleg a U2 házatáján jelenleg "minden terv cseppfolyós állapotban van".

A korábbi tervekben 114 idei koncert szerepelt, amelynek során a nyári hónapokban Európában is felléptek volna. Az ausztrál Undercover című zenei honlap szilveszterkor még a "komplett turnénaptárt" is közölte, amelyen Budapest is szerepelt, de ezt Magyarországon sem a szervezők, sem a naptárban említett koncerthelyszín illetékese nem erősítette meg.

Álhír?

Nagy-Britanniában az elmúlt hetekben kirobbant hamis U2-jegyek körüli botrány hatására a U2 menedzsmentje már többször bejelentette, hogy a turnéval kapcsolatban csak az a hiteles, ami a U2 hivatalos honlapján megjelenik - ott pedig jelenleg a világkörüli koncertkörútról nincs információ.

Ami a U2 egyéb szerepléseit illeti, a zenekar várhatóan tiszteletét teszi február 9-én a Brit Awards gáláján, 13-án a Grammy-díjkiosztón, ahol a Vertigo című daluk három kategóriában is jelölt, valamint március 14-én a Rock and Roll Hírességek Csarnokának beiktatási ünnepségén New Yorkban.

A zenekar Sometimes You Can't Make It On Your Own című új kislemeze február 7-én kerül a boltokba.