Bernadett
0 °C
4 °C

Idő előtt befejezte turnéját a U2

2006.03.09. 12:17
Egy "közvetlen családtag betegsége" miatt az utolsó tíz koncertjét lemondta a tavaly 140 millió dollárt termelő ír zenekar.

Lemondta világturnéja utolsó 10 koncertjét a U2 együttes egy "közvetlen családtag" megbetegedése miatt - jelentette be csütörtökön Londonban az ír szupersztár-csapat promotere.

Márciusban kezdődött volna a Vertigo 06 elnevezésű turné távol-keleti szakasza, amelynek során Bono és társai eljutottak volna Új-Zélandra, Ausztráliába, Japánba és a Hawaii-szigetekre. Arthur Vogel, a turné fő szervezője a U2 honlapján megjelent közleményben hangsúlyozta: a koncertek lemondása elkerülhetetlen volt és reméli: a rajongók tisztában vannak azzal, hogy "a zenekar nagyon nehezen hozta meg a döntést."

A legtöbb profit

A U2 napjaink egyik legsikeresebb koncert együttesének számít. Tavaly 140 millió dollárral egyike volt annak a három együttesnek, amely a legnagyobb bevételt kasszírozta fellépéseiből.

Az elmúlt hetek latin-amerikai fellépései különösen sikereseknek bizonyultak. Mexikóvárosban a híres Azték-stadionban 90 ezer néző előtt játszottak. Brazíliában 12 órát álltak sorba a rajongók a jegyekért, annak ellenére, hogy a jegyek 75 dollárba, az egyhavi brazil minimálbér kétharmadába kerültek. Chilében az együttes tagjai - Bono, The Edge, Larry Mullen és Adam Clayton, valamint menedzserük Tom McGuinness - átvehették az Amnesty International kitüntetését is az emberi jogokért vívott küzdelemben való részvételükért.