Már az interneten a U2 új albuma

2004.11.09. 16:36
A How To Dismantle An Atomic Bomb című, még meg sem jelent album dalait nyáron lopták el Franciaországban, most pedig bárki letöltheti őket az internetről.
Az ír U2 rockbanda várva várt How To Dismantle An Atomic Bomb című vadonatúj albumáról van szó, amelyet november 22-n szándékoztak piacra dobni, de a New Musical Express brit zenei szaklap honlapja szerint már illegálisan kinn van az album zenei anyaga és letölthető az internetről.

U2
Az új album boritója
A U2 nyár óta versenyt futott az idővel, ugyanis egy dél-franciaországi fotózáson eltűnt az új CD - a zenészek szerint "egyetlen munkakópiája" - így csak idő kérdése volt mikor tűnnek fel a dalok a világhálón.

Bono azt mondta, amint megjelenik az új lemez a neten, azonnal lehetővé teszik a legális letöltését az iTunes honlapjának segítségével és a "kemény kópiákat" is gyorsan kiszállítják az üzletekbe.

A u2 és az Apple szorosan együttműködik az új album promóciójában, hiszen ebből az alkalomból elkészült az online zeneipar maga nemében első "digitális összkiadása" is. A "The Complete U2" négyszáz dalt, az együttes valamennyi megjelent albumának számait tartalmazza. A rajongók 149 dollár ellenében november végétől egy gombnyomással tudják majd letölteni a dalokat az iTunes zeneboltjából.

Az interenete feltűnt kalózmásolatok ellenére a zenekar szóvivője hétfőn a New Musical Expressnek cáfolta, hogy az eset miatt előre hoznák az új album megjelentetését.

Eminem is így járt

A pop-rockvilágban nem ritkák a hasonló malőrök, a napokban Eminem új, Encore című albumával is ugyanez történt, a megjelenés előtt engedély nélkül kitették a netre. A rapper nagylemezének november 15-i hivatalos piacra dobását ezért előre hozták 12-ére.