Szabolcs
20 °C
35 °C

Elvis negyvenmillió dollárt keresett halála óta

2003.10.24. 20:05
Az összes halott híresség közül Elvis Presley kereste a legtöbb pénzt halála óta a maga negyvenmillió dollárjával - írja a Forbes magazin, amelynek toplistáján szerepel 19 millióval John Lennon, illetve 16 millióval George Harrison is
Az összes halott híresség közül jelenleg Elvis Presley keres a legjobban: a rock and roll csillagának halála óta összesen 40 millió dollár bevétele volt. A Forbes magazin honlapján (Forbes.com) pénteken közzétett lista szerint a második helyen a Peanuts-képregényfigurák megalkotója, Charles Schulz végzett 32 millió dollárral, harmadik J. R. R. Tolkien angol író, A Gyűrűk Ura szerzője 22 millió dollárral, a negyedik helyre szorult vissza 19 millió dollárral John Lennon, akit George Harrison követ 16 millió dollárral.

A lista 10. helyére került az 1996-ban lelőtt rapper, Tupac Shakur, aki halála időpontjáig mintegy 200 be nem mutatott dalban működött közre, ami azt eredményezte, hogy halála után több album jelent meg neve alatt, mint életében. Ez 7 millió dollárt jövedelmezett az énekesnek, amit úgyszólván a másvilágon keresett.

Általánosságban elmondható, hogy Presley, Schulz, Tolkien, Tupac Shakur és Marilyn Monroe bevételei tavaly növekedtek. Lennon, Harrison, Theodor "Dr. Seuss" Geisel gyermekkönyvíró, Dale Earnhardt amerikai motorversenyző, Bob Marley és Jimi Hendrix azonban veszteséges évet zárt tavaly - írta az osztrák hírügynökség.