Hétvégén rendezik meg a VOLT Fesztivált Sopronban

2003.06.30. 13:57
Július 3-5. között immár 11. alkalommal gyűlhetnek össze egy kis „elő-Szigetelésre” a szórakozni vágyó fiatalok a soproni VOLT Fesztiválon. A Fesztiválnak helyt adó Lővér Kempingben, a három nap alatt tizenkét programhelyszín és közel 100 fellépő biztosít a nagyérdeműnek feledhetetlen szórakozást, köztük nemzetközi sztárok, mint a Kosheen, a Tito & Tarantula, a Doc Scott, vagy a Cari Lekebush.
A VOLT Fesztivál, amely 1993-ban az azonos című popkulturális magazinról kapta nevét, a korábbi Sportcsarnok helyett, tavaly már a soproni Lővér Kemping területén látta vendégül a több mint 20 ezres tömeget. Az esemény a tavalyi évtől a nagyrendezvényeiről ismert Sziget Kulturális Szervezőiroda portfoliójának részévé vált, s a szervezők célja, hogy főrendezvényük, a Sziget Fesztivál mellett Magyarország második legrangosabb ifjúsági fesztiváljává alakítsák a népszerű soproni eseményt.

A VOLT Fesztiválon a más-más stílust képviselő programhelyszíneken, a hazai zenei élet élvonala mellett, ma már több nemzetközi sztárt is felvonultatnak a szervezők, a programpalettán partyk, színházi előadások, filmvetítések és egyéb szórakoztató programok is megtalálhatóak. Fellép többek között a Sziget Fesztivál tavalyi nagyszínpados sztárja, a Kosheen (UK), a Desperado című filmben megismert Tito & Tarantula (USA/Mex), Doc Scott valamint a világ egyik leghíresebb svéd techno DJ-je Cari Lekebush és a londoni Breakspoll Music Awards díjazott breakbeat DJ-i.

Természetesen a nemzetközi felhozatal mellett a hazai élvonal jelesei, többek között a Kispál és a Borz, a Tankcsapda, az Irigy Hónaljmirgy, az Anima Sound System, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, Dopeman & Majka, a Korai Öröm, a Freshfabrik és a Nyers koncertjét is hallhatja a VOLT közönsége.