Jacko: Rühellem a popzenét

2002.11.28. 11:42
Nemcsak saját királyságát fikázta, még gyerekét is kilógatta az ablakon a kilúgozott popkönig.
Miközben a lemezipar támogatta díjkiosztókon nem győzik szórni Jackóra az életműdíjakat, a 44 éves énekes egyre extrémebb performanszokkal hívja fel magára a figyelmet. Nemrég azzal került a címlapokra, hogy rasszizmussal vádolta a Sony lemezkiadó vezetőit, az elmúlt héten pedig a Németországban átvett Bambi-díj kapcsán botránkoztatta meg a közönséget.

Testőrök, maszk nélkül

Jackson már a felhajtásra sem ad annyit, hiszen gálának otthont adó Berlinben különösebb faxni nélkül - testőreit és maszkját hátrahagyva - ment el vásárolni. A német Bunte magazinnak adott interjúban elmondta, hogy azért vett klasszikus lemezeket, mert nem szereti a popzenét.

Kilógatta az ablakon II. Michael herceget

Magát a "pop királyaként" definiáló Jackson már a díjátadó előtt azzal sokkolta a szállodája előtt összesereglett rajongóit, hogy négy emelet magasságából kilógatta az ablakon gyermekét, anyakönyvi nevén II. Michael herceget. A produkciót látva többen gondatlanság vádjával a rendőrséghez fodultak, a hatóságok azonban nem indítottak eljárást.

Lefátyolozva az állatkertben

A színpadon kívüli holdséta az állatkertben folytatódott, ahová Jackson lefátyolozva vitte el három gyermekét. Az arcplasztikái miatt egyre fragmentáltabb mimikájú énekes gyereknevelési elveiről nyilatkozva elmondta, hogy az állatkert mellett mesével szórakoztatja utódait, a videójátékokat és a számítógépeket azonban száműzte a híres-hírhedt kaliforniai Neverland rancsról.

Jacksont a Bambi-gálán "az évezred popzenésze" díjjal tüntették ki, aki új imidzsét erősítve szemüvegben próbálta felolvasni köszönő beszédét. A pápaszemet csak többszöri próbálkozás után sikerült arcára illeszteni.