Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem jut el idén Budapestre a Coldplay

2005.08.03. 12:55
Az énekes hangszálgyulladása miatt csak a fontosabb helyeken lép fel idén a brit zenekar. A november 6-ra tervezett budapesti koncertet várhatóan 2006-ban tartják meg.

Elmarad a brit Coldplay együttes november 6-ára tervezett budapesti fellépése - erősítette meg szerdán az MTI érdeklődésére Hegedűs László, a koncertet szervező Multimédia Concerts ügyvezetője.

A Coldplay koncertjének eredeti időpontját júniusban jelentette be a koncertszervező iroda. Az együttes menedzsmentje a nemrégiben közleményben tudatta, hogy Chris Martin énekes - hangszálgyulladása miatt - fél évig csak havi néhány koncerten szerepelhet. Ezért döntöttek a tervezett európai turné elhalasztása, illetve átütemezése mellett.

A november 6-ra tervezett budapesti koncertet - a legutóbbi fejleményeknek megfelelően - 2006-ban tartják meg, időpontját várhatóan ősszel hozzák nyilvánosságra.

A budapesti koncert jegyeit ugyan még nem kezdték el árusítani, de az előjegyzéseket, az előzetes megrendeléseket az új koncertdátum ismertté válásakor figyelembe fogják venni - derül ki a Multimédia Concerts MTI-hez eljuttatott tájékoztatásából. Az együttes saját honlapján a koncertnaptár már ezt a lassított menetrendet tartalmazza: augusztusban, szeptemberben, októberben négy-négy, novemberben pedig öt koncertet ad a brit zenekar. A koncerteket nyilvántartó Pollstar nevű honlap előző összesítése szerint a Coldplaynek csupán augusztusban 19 koncertje lett volna a tengerentúlon.

Az együttes kedden egyébként hatalmas sikerrel lépett színpadra Torontóban, a jegyeket percek alatt kapkodták el. Szerdán Montreal következik, az érdeklődés hasonló.

Az 1998-ban alakult banda harmadik nagylemezek, az X&Y heteken át vezette a brit listát, és első volt a az amerikai Billboardon is. A Coldplay a múlt hónapban fellépett a Live 8 szuperkoncerten is.