Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fesztiválgate Kecskeméten

2002.06.28. 15:26
A ZED fesztivál megrendezésének napján módosította a rendezvény engedélyeit a kecskeméti önkormányzat. A városvezetés csak 22 óráig engedélyezte a bulizást, holott egy kilométerre található a legközelebbi lakóház.
Csendrendelettel korlátozta a június 28-i kecskeméti ZED fesztivál időtartamát a helyi önkormányzat. A korábbi engedélyeket visszavonva éjfél helyett csak 22 óráig léphetnek fel az előadók a Nagyszínpadon, a parti-helyszíneknek helyt adó sátrak pedig éjfélig üzemelhetnek. A programok emiatt másfél-két órával korábban kezdődnek az előzetes tervekhez képest.

Bukovonszky Béla, a ZED főszervezője az Indexnek elmondta, hogy a változásról csak péntek délelőtt 11 óra körül értesítették őket. Erről azonnal tájékoztatták a résztvevőket, akik közül eddig senki sem mondta le a szereplést. Kovács Ákos előadóművész is felháborodásának adott hangot, hogy az önkormányzat nem értesítette őket előbb.

Bukovonszky úgy tudja, hogy a döntést Szécsi Gábor polgármester, Peredi Katalin jegyző egyetértésével hozta a városvezetés. Szerettük volna erről megkérdezni a város vezetőit is, ők azonban pénteken csak fél kettőig tartózkodnak hivatalukban. Lekéstük őket.

A ZED főszervezője hozzátette, hogy nem érti a városvezetés határozatát, mivel a legközelebbi lakóház egy kilométerre fekszik a fesztivál helyszínétől. Egy kórház 950 méterre található, ám saját méréseik szerint itt az üzemi zaj hangosabb, mint a hangkorlátozás mellett a sátrakból kiszűrődő zene hangja.