Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Kiosztották az Arany Zsiráf díjakat

2003.04.17. 16:18
Idén csendesebb lett a díjátadás, mivel a kalózmásolatok és az internetes letöltések miatt gyászol a zeneipar. A Groovehouse és a Princess azért két aranyszobrocskát is besöpört.
Az eddig megszokott látványos díjátadó gála helyett egy csendes sajtótájékoztatón adták át a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének idei Arany Zsiráf díjait.

A nagyszabású show elmaradásáról hozott meglepő döntést annak idején Jeszenszky Zsolt, a Mahasz képviselője azzal indokolta, hogy a zeneiparnak egyáltalán nincs oka ünnepelni, mivel a kalózmásolatok és az internetes fájlcserélések miatt forgalmuk jelentősen visszaesett. A MAHASZ azonban nem akarta a zenészeket is büntetni, ezért a díjakat azért odaítélték. Az 1992 óta évente kiosztott díjat ezúttal egy több mint 100 tagú zsűri szavazatai alapján ítélték oda.

A kedden tartott sajtótájékoztatón a MAHASZ képviselői közzé tették az idei nyertesek listáját. Az év hazai dance albuma a Groovehouse Hajnal című lemeze lett, és a címadó szám elnyerte az év legjobb hazai dala díjat is. Az év magyar felfedezettjének jár díjat a Princess hegedűformáció kapta, és a zenekar albuma lett az első a titokzatos elnevezésű "az év hazai hagyományos szórakoztató zenei albuma" kategóriában is, megelőzve olyan nagy neveket, mint Bódi Guszti, a Dupla Kávé, Márió, vagy éppen McHawer & Tekknő.

Az év hazai popalbumának díját az ír hatásokkal kacérkodó Crystal kapta, a rockban ismét Ákos lett az első, míg a magyar rap kategóriában megint Ganxsta Zolee és a Kartell diadalmaskodott.

A modern rock kategória aranyszobrocskáját a Zanzibár Ugyanaz vagyok című albuma érdemelte ki, míg a world music legjobbja a Ghymes lett.

A külföldiek mezőnyében Arany Zsiráfot érdemelt Sophie-Ellis Bextor, Eminem, a Coldplay, Robbie Williams, és a Red Hot Chilli Peppers.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
5999 Ft
5100 Ft