(c) 2001 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
A Sziget után rúgták ki a Sziget.hu szerkesztőit

Péntek este váratlanul elbocsátottak a Sziget.hu portál öt szerkesztője közül négyet, köztük Szilágyi Szilvia [Sisso] főszerkesztőt és Para-Kovács Imre rovatvezetőt, a site két legismertebb munkatársát.

Index (ugyelet@mail.index.hu)
2001. augusztus 11., szombat 4:50



Értesülésünk szerint a Sziget.hu tulajdonosai pénzhiánnyal indokolták az elbocsátást, a kirúgott szerkesztők szerint azonban személyi ellentétek miatt mérgesedett el a helyzet. Ószabó Attila, a Sziget.hu programigazgatója pénteken váratlanul fölmondott az ifjúsági-kulturális portál négy szerkesztőjének. ( A szerkesztők névsora.)A főszerkesztőn és a zenei rovatvezetőn (ezt a funkciót töltötte be Para-Kovács) távoznia kellett a bulirovat vezetőjének és a képszerkesztőnek is.

Ószabó döntését támogatta a bejelentéskor jelen lévő vezérigazgató, Kereszty Gábor és Sváby András, az rt. felügyelőbizottságának tagja is. Ők a cég nehéz anyagi helyzetével indokolták az elbocsátásokat. A TV2 két szerkesztője az Interaktív Televíziós Műsorkészítő Kft.-n keresztül résztulajdonosa a Sziget.hu Informatikai Rt.-nek, amelyben a Mesterházy Ernőhöz köthető Calgan Rt. a többségi tulajdonos, és természetesen a Sziget fesztiválokat szervező Sziget Kft. is rendelkezik tulajdonrésszel.

Az augusztus 20-i hatállyal távozó szerkesztők szerint azonban nem a pénzhiány indokolta az igazgatók döntését, hiszen korábban úgy nyilatkoztak, hogy két évre elegendő készpénztartalékuk van. Nem tud anyagi nehézségekről Gerendai Károly sem, a Sziget Kft. tulajdonosa, a Sziget.hu Rt. egyik részvényese, aki tőlünk értesült arról, hogy kirúgták a site vezető szerkesztőit.

Értesülésünk szerint a szerkesztők és Ószabó Attila programigazgató között már hetek óta feszült volt a viszony. Mi több: sokan arra számítottak, hogy a programigazgató távozik vagy kénytelen lesz távozni a cégtől.

A Sziget.hu a 2001. május 1-i indulás után sajátos helyzetben találta magát. A tulajdonosok kezdeti reményei, miszerint a május 1-i indulás után hónapokon belül találnak egy tőkeerős befektetőt, hamar szertefoszlottak, egyre kevésbé látszik valószínűnek, hogy az ifjúsági-kulturális portális komoly befektetői pénzekhez juthat.

A Medián Webaudit adatai szerint augusztus 1-én, szerdán, a Pepsi Sziget 2001 fesztivál nyitónapján több mint 100 000 oldalletöltést (page impression) produkált a Sziget.hu, a fesztivál után azonban visszaesett a látogatottság a napi 20-30 000 oldalletöltéses szintre. Vége

az oldal tetejére