Sziget 2002

A Törzsasztal vendége Gerendai Károly

Hétfő, 13:00

2002. 07. 28., 19:49 | Frissítve: 2002. július 29., hétfő 16:35

Gerendai Károly tizenhat éves lázadóként plakátragasztással kereste a kenyerét, a Beatrice mellett csicskázott, majd szervezőként végigturnézta az országot egy egész sor zenekarral. Később önállóan is menedzserkedett - a zenélésen kívül minden melót végzett, ami egy rendezvényen egyáltalán létezik.

Gyarapodó Sziget Kft.

A Sziget Kft.-t a szüleitől lakásra kapott pénzből alapította 1993-ban, évekig súlyos adósságokat görgetve szervezte a fesztivált. A Pepsi majd később a Pannon GSM szponzori segítségével sikerült kilábalni a mínuszból, sőt, 2001-ben a Sziget Kft. hivatalosan már 20 millió feletti tiszta hasznot könyvelhetett el.

A szervezőiroda mára több - egyenként százmilliós költségvetésű - rendezvény tulajdonosáva nőtte ki magát. A nyárindító Sportsziget, a nyárzáró Budapest Parádé, a szilveszteri Hisztéria Fesztivál és a soproni Volt Fesztivál mind a Sziget Kft. 'portfólióját' gazdagítja.

65 ezer látogató naponta

A szponzorok és hirdetők megjelenése miatt sokan elüzletiesedéssel bírálják a Szigetet. A támogatók bevonásával párhuzamosan azonban mára több mint 50 helyszínen, több mint 1000 program várja a látogatókat.

A Sziget bejáratára már tavaly többször ki kellett tenni a "Megtelt" táblát: a Morcheeba együttes nevével fémjelzett szombaton rekordszámban, összesen 60 ezren látogattak ki a Hajógyári szigetre. Idén a szervezők - az új helyszíneknek köszönhetően - 65 ezerben határozták meg a szigetelők maximális létszámát.

Elszigetelt politikusok

Bár a Sziget köztudottan depolitizált övezet, évről-évre egyre több politikus bukkan fel a sátrak között, természetesen szigorúan civil látogatóként. Tavaly különösen nagy forgalmat bonyolítottak az államférfiak: Torgyán, Deutsch, Harrach, Demszky, Medgyessy mind megtekintették a hedbengelő ifjúságot. A legemlékezesebbre mégis a III. kerületi polgármester, Tarlós István belépője sikeredett, aki emlékezetes botrányt kavart a melegprogramokat is kínáló Magic Mirror sátor körül.

A biztonságot idén is az In-Kal munkatársai garantálják, szám szerint 1200-an. A Szigeten ismét felállítanak egy önálló rendőrőrsöt, ahol 22 egyenruhás és "több" civil rendőr tevékenykedik majd. A bejáratnál újabb elektronikus kütyük debütálnak, hiszen a tavaly bevezetett lopásgátló riasztóberendezés mellett idén térfigyelő kamerákat is csatasorba állítanak a szervezők.

>>Kérdezze meg Gerendai Károlyot Ön is!

hirdetés