Sziget 2002

Medgyessy Péter a Szigeten

2002. 08. 05., 19:03 | Frissítve: 2002. augusztus 05., hétfő 20:33

A miniszterelnök hétfő délután rövid sétát tett a Szigeten. Medgyessy Péter az első hivatalban lévő kormányfő, aki kilátogatott az óbudai fesztiválra.

Medgyessy kora esti sétáját a világzenei nagyszínpadnál kezdte, később pedig betért a Petőfi folksátorba. A Civil utca elnevezésű helyszínen néhány szót váltott több civil szervezet képviselőjével. A miniszterelnöknek a szervzők kistehenes polót ajándékoztak.

Medgyessyt elkísérte rövid körútján Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, Müller Péter, a fesztivál művészeti igazgatója, de a miniszterelnök társaságában volt lánya, Doszpot Péter és Farkasházy Tivadar is.

Medgyessy Péter és többenA tavasszal hivatalba lépett kormány tagjai rekordszámban látogattak ki az óbudai Hajógyári Szigetre. A nyitónapon kint járt Juhász Ferenc honvédelmi-, Görgey Gábor kulturális-, illetve Jánosi György ifjúsági miniszter. Másnap kilátogatott Lamperth Mónika belügy-, Kiss Péter munkaügyi-, valamint Csillag István gazdasági miniszter. Őket követte Kovács Kálmán informatikai miniszter, majd Kóródi Mária a környezetvédelmi tárca első embere.

Mások nem hivatalos minőségükben jártak a fesztiválon, szombaton ifjabb Gál Zoltán kormányszóvivő tett informális látogatást a Blikk-sátorban. Schmitt Pál, a jobboldal főpolgármester-jelöltje szintén "magánemberként" tett rövid sétát a rendezvényen.

Demszky Gábor főpolgármester egésznapos programot szervezett magának a Szigeten: locsolóautóval indított, nyugdíjasokkal folytatta és sörcsapolással fejezte be.

hirdetés