Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Sólyom: A közszolgálatiság nem reménytelen vállalkozás

2007.12.13. 11:45
3 hozzászólás

A Duna Televízió kitartott eredeti küldetése mellett: értéket és minőséget közvetít - hangsúlyozta a közszolgálati médium fennállásának 15. évfordulója alkalmából, a Nemzeti Színházban rendezett szerdai gálaesten Sólyom László köztársasági elnök. 

Az államfő arról beszélt, a közszolgálatiság "nem reménytelen vállalkozás, és nem vert sereg", büszkén vállalhatja az ellenkultúra szerepét a bulvárral és a puszta szórakoztatással szemben, ha képes megtalálni korszerű nyelvét.

Hozzátette: a Duna Televízió ma a kisebbségi létet nem elzárkózásként megélő felfogása egyúttal regionális és immár nem nosztalgikus közép-európai identitást is formál.

A köztársasági elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a Duna Televíziónak hármas feladata van: nemcsak a határon túli magyarokat kell tájékoztatni az anyaország eseményeiről és viszont, hanem az önálló karakterű nemzetrészeket egymás múltjával, eseményeivel is meg kell ismertetnie. 

Cselényi László, a Duna Televízió elnöke az eseményen arról beszélt, az adó másfél évtized alatt túlesett a gyermekbetegségeken, noha lehetne nagyobb, gazdagabb is. "Mintha egy kicsit alultápláltak volnánk, de nem szellemileg" - tette hozzá.

(via MTI)