Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

MTV Közalapítvány: a székházszerződés idén nem lesz nyilvános

2007.12.19. 20:37
1 hozzászólás

Nem szavazott napirendjéről, így a Magyar Televízió székházszerződésének nyilvánosságra hozatalával sem foglalkozott szerdai ülésén a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány elnöksége - közölte Szabó László, a testület Fidesz által delegált tagja a tanácskozás után.

Mint mondta, a napirendről sem szavaztak, több, kormánypárti jelölésre a testületbe került tag pedig azzal utasította el a nyilvánosságra hozatalra vonatkozó javaslatuk tárgyalását, hogy korábban nem kapták meg az anyagot.

Az SZDSZ javaslatára a kuratóriumi elnökségbe került Kozák Márton azt nyilatkozta: január 9-én tartják következő ülésüket, amelynek egyik napirendi pontja lesz a felvetés.

Kedden sajtótájékoztatón jelentette be a közszolgálati médiumot felügyelő kuratórium elnökségének több, ellenzék által delegált tagja, hogy kezdeményezték: még az idén hozzák nyilvánosságra a Magyar Televízió székházának megépítésére és üzemeltetésére kötött szerződéseket

"A szerződési konstrukció a mai napig is titkos" - mondta Szabó László, hozzátéve, hogy a kuratórium és annak elnöksége többször "napirendre erőszakolt" kérésük ellenére sem hozta a dokumentumot nyilvánosságra, ahogy az MTV menedzsmentje sem.

Emlékeztetett arra: nemrég nyilvánosságra hozott ajánlásában az Állami Számvevőszék azt írta, "a szerződéseket, a gazdasági tevékenységről szóló mindenféle dokumentumát a közalapítványnak is és a zrt.-nek is teljes egészében nyilvánosságra kell hoznia".

Czeglédi László, a kuratórium elnöke szerint a kormánypárti delegáltak is a közzététel mellett vannak, ám kivennének ebből bizonyos személyi adatokat, üzleti titkokat.

(via MTI)