Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Az év magyar sport-televíziózásának kiemelkedő bejelentése

2008.02.05. 14:43
1 hozzászólás

Kaptunk egy rejtélyes meghívót tegnap a Magyar Televíziótól. Semmi nem derült ki belőle, csak az, hogy ott lesz Rudi Zoltán tévéelnök és Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője, a téma pedig a 2008-as év magyar sport-televíziózásának kiemelkedő bejelentése. És lesz sztárvendég is.

Aszta. Bejelentik, hogy az MTV HD-minőségben adja az olimpiát? Vagy végre elindítja a köztévé a 2004 óta ígérgetett sportcsatornát? Minden adott hozzá, az MTV-nél vannak az olimpia közvetítési jogai, ahogyan a foci-Eb és a Bajnokok Ligája is, valamint a gyorsasági motorverseny, Talmácsival. Melyik kábeltévés ne tenné be azonnal az MTV új sportcsatornáját, tartva a lincseléstől?

Vagy bejelentik, hogy akkor a jövőben a férfi és női kézilabda világbajnokságot a Magyar Televízió adja, nem a Sport1? 

Netán csak annyi lesz, hogy a magyar lőtereket felszántó pót-Dakart adja az MTV? Az csak nem a legfelsőbb szint, még elnökválasztási kampány idején sem.

Nos, kiderült. Nem találtuk el. Nem kevesebbet jelentett be a Magyar Televízió elnöke, hogy idén élőben közvetítik a gyorsasági motorversenyek futamait. Hogy tavaly meg tavalyelőtt is adták Talmácsi versenyeit? Igen, de nem mindig élőben. Például hajnalban Ausztráliából sem. És ezentúl mindig lesz 250-es és MotoGP is, nemcsak néha. (Azokért a Eurosportra kellett kapcsolni a rajongóknak.)

A 2008-as év magyar sport-televíziózásának kiemelkedő bejelentésén túl vagyunk.

PS: Megjött időközben a Magyar Televízió hivatalos közleménye is az eseményről. Eszerint Rudi Zoltán a következőket mondta:

„Az idei év nagy eseményei, a labdarúgó BL, a Budapesti öttusa vb, a foci Eb, a pekingi Olimpia mellett folyamatosan, 17 hétvégén itt lesz velünk a világbajnok Talmácsi Gábor, akiben bízunk, akinek szurkolunk, és aki akkor is az MTV csapat tagja marad, ha esetleg nem sikerül megvédenie címét”.

Azért talán jobban járna, ha megvédené a címét.