Újból tévéelnököt keresnek

2008.02.25. 11:31

Június 3-ig döntenek a Magyar Televízió elnöki posztjának betöltéséről - derül ki a tisztségre kiírt, a lapokban hétfőn megjelent pályázat szövegéből; így immár bizonyos, hogy legalább három hónapig választott vezető nélkül marad a köztelevízió.

A jelentkezéshez szükséges csomagot március 3. és 31. között lehet megvásárolni a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának titkárságán, a pályamunkákat pedig május 5-én reggel tíz és délután kettő között lehet leadni ugyanott; az indulók május 19. és 21. között vázolhatják majd személyesen is elképzeléseiket a testületi tagok előtt. A pályázati csomag ára ismét 120 ezer forint, ám ennek megfizetése alól mentesülnek, akik az előző menetben érvényes pályázatot nyújtottak be. A posztért versenybe szállónak valamely uniós tagország teljes jogú állampolgárának és büntetlen előéletűnek kell lennie, de elvárás az anyanyelvi szintű magyar nyelvismeret, az MA-fokozat vagy az ezzel egyenértékű egyetemi diploma, legalább ötéves vezetői gyakorlat, tárgyalóképes nyelvtudás angol nyelven.

A feltételek ezen egyetlen ponton térnek el az előző kiírásétól: a november elején közzétett felhívásban ugyanis e mellett egy másik nyelv ismeretét is elvárták a posztért versenybe szállóktól.

A pályázónak előzetesen vállalnia kell, hogy vagyonnyilatkozatot tesz, valamint nyilatkozik: semmilyen módon nem működött együtt a volt szocialista országok titkosszolgálataival. Követelmény a szakmai önéletrajz elkészítése is.