András, Andor
-3 °C
3 °C

A tévéelnök megpróbál a székházban maradni?

2008.03.05. 14:24
18 hozzászólás

Szerdán nem kívánta kommentálni a Magyar Televízió az MTI-nek, hogy mandátumának utolsó napjaiban új igazgatói posztot hozott létre Rudi Zoltán elnök.

A kommunikációs stratégiáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatói posztot távozása előtt egy nappal hozta létre a tévéelnök, de az állás egyelőre betöltetlen.

A név nélkül nyilatkozó kuratóriumi elnökségi tagok közül többen utaltak arra, hogy az elnök mandátumának éjféli lejárta után a hétfőn alelnökké kinevezett Medveczky Balázs akár Rudit is felveheti a tisztségbe. Az igazgató hatáskörébe tartoznának egyébként az új székház építésével kapcsolatos ügyek is.

Rudi Zoltán számára nem csak azért lehet fontos, hogy az MTV-alkalmazásában maradjon, mert így az elnöki posztra kiírt új pályázaton is nagyobb eséllyel indulhat, de ha csak időlegesen is, de távozik az MTV-ből, akkor elveszti mandátumát az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének elnökségében is.

Rudi Zoltán, a tavaly ősszel a kuratórium elnöksége elé terjesztett, Új pályán címet viselő beszámolójában egyebek mellett arról ír: elnöksége alatt jelentősen csökkent az igazgatói posztok száma a nagyobbik köztévénél.