Vizsgálják az MTV szerződéseit

2008.04.10. 08:29

A Magyar Televízió egymillió forintnál nagyobb értékű szerződéseinek négyötödében "van valamilyen szabálytalanság" - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének egyik tagja. a felügyelő bizottság ezzel foglalkozó jelentését tárgyaló ülésük szünetében. A kuratóriumi elnök annyit mondott: "nincs minden rendben" a szerződésekkel. Az MTV szerint viszont minden rendben van.

Négy olyan szerződést is talált a bizottság, amely annak ellenére nem került az elnökség elé, hogy a médiatörvény szerint a 300 millió forintnál nagyobb értékű megállapodásokat a testületnek jóvá kell hagynia - mondta a Fidesz által a testületbe delegált Szabó László, "tarthatatlannak" nevezve a helyzetet.

Közlése szerint az RTL Klubtól vásárolt filmcsomag mellett a Csináljuk a fesztivált, Az örökös és A társulat című produkcióknál merült fel az utóbbi probléma.

Közlése szerint a testületi tagok egyhangúlag kérték a köztévé felügyelőbizottságát, hogy részletesen foglalkozzon a témával. Vizsgálni fogják saját szerződés-jóváhagyási gyakorlatukat is.

Szabó László hozzátette, ha bebizonyosodnak az ülésen elhangzottak, javasolni fogja, hogy a kuratóriumi elnökség "vizsgálja meg a felelősségre vonás különböző fokozatait", a fegyelmi eljárástól akár a büntetőjogi lépésekig.

Czeglédi László kuratóriumi elnök közlése szerint sincs „minden rendben" a szerződések körül, részleteket azonban nem kívánt közölni.

Az MTV sajtóirodája a hírre reagálva csupán annyit közölt: a megfogalmazott kritikával a Magyar Televízió nem ért egyet, a szerződéskötések megfelelnek a jogszabályi előírásoknak.

(Via MTI)