Erzsébet
1 °C
4 °C

Vizsgálják az MTV szerződéseit

2008.04.10. 08:29
13 hozzászólás

A Magyar Televízió egymillió forintnál nagyobb értékű szerződéseinek négyötödében "van valamilyen szabálytalanság" - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének egyik tagja. a felügyelő bizottság ezzel foglalkozó jelentését tárgyaló ülésük szünetében. A kuratóriumi elnök annyit mondott: "nincs minden rendben" a szerződésekkel. Az MTV szerint viszont minden rendben van.

Négy olyan szerződést is talált a bizottság, amely annak ellenére nem került az elnökség elé, hogy a médiatörvény szerint a 300 millió forintnál nagyobb értékű megállapodásokat a testületnek jóvá kell hagynia - mondta a Fidesz által a testületbe delegált Szabó László, "tarthatatlannak" nevezve a helyzetet.

Közlése szerint az RTL Klubtól vásárolt filmcsomag mellett a Csináljuk a fesztivált, Az örökös és A társulat című produkcióknál merült fel az utóbbi probléma.

Közlése szerint a testületi tagok egyhangúlag kérték a köztévé felügyelőbizottságát, hogy részletesen foglalkozzon a témával. Vizsgálni fogják saját szerződés-jóváhagyási gyakorlatukat is.

Szabó László hozzátette, ha bebizonyosodnak az ülésen elhangzottak, javasolni fogja, hogy a kuratóriumi elnökség "vizsgálja meg a felelősségre vonás különböző fokozatait", a fegyelmi eljárástól akár a büntetőjogi lépésekig.

Czeglédi László kuratóriumi elnök közlése szerint sincs „minden rendben" a szerződések körül, részleteket azonban nem kívánt közölni.

Az MTV sajtóirodája a hírre reagálva csupán annyit közölt: a megfogalmazott kritikával a Magyar Televízió nem ért egyet, a szerződéskötések megfelelnek a jogszabályi előírásoknak.

(Via MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?