András, Andor
-3 °C
3 °C

Megint nem lett tévéelnök

2008.05.30. 10:16
0 hozzászólás

Ismét nem sikerült elnököt jelölnie a Magyar Televízió (MTV) élére a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének pénteken - értesült az ülés ideje alatt az egyik testületi tagtól az MTI.

Közlése szerint a döntő körben - a szükséges tíz helyett - kilencen álltak Székely Ferenc mellé, míg négyen Havasi Jánost támogatták.

Az egyetlen résztvevő, aki ebben a körben nem voksolt, az MDF által delegált Csernus János volt. Ennek alapján - és a kuratóriumi matematika szerint - az állapítható meg, hogy a Fidesz és a KDNP jelöltjeként bekerült négy tag, múlt heti bejelentésüknek megfelelően, Havasi Jánost támogatta, míg az MSZP és az SZDSZ által a testületbe küldött hét, illetve két kurátor Székely Ferenc mellé állt.

 

Valószínűleg szeptember közepén kerülhet sor az újabb választásra, hacsak nem marad el az új pályázat kiírása, amivel megszűnne az elnökség megbízatása, a parlament által választandó új testületbe pedig nem lehetne jelölni a mostani tagok egyikét sem.

Ha csak halványan is, de ezt az eshetőséget vetette fel múlt pénteken Czeglédi László kuratóriumi elnök, aki az akkori sikertelen jelölőkör után azt mondta, "ha nem tudunk elnököt állítani, akkor nem vagyunk képesek ellátni a mandátumunkat".