Már megint lehet tévéelnöknek jelentkezni

2008.06.09. 13:32

Akár fel is húzhatnánk magunk, vörös fej és ziháló mellkas, ugyebár, de inkább vegyünk pár mély lélegzetet, ismételjük el háromszor, hogy modern közszolgálatiságnak megfelelni képes európai formátumú vezető, és aztán olvassuk el az MTI hírét.

Mától a hónap végéig vehetik fel a pályázati csomagot azok, akik versenybe kívánnak szállni a Magyar Televízió (MTV) elnöki tisztségéért.

A múlt hétfőn és kedden - a május 30-án megismételt, de akkor is sikertelen elnökjelölés után - közzétett pályázati felhívás szerint az információs csomagot - a korábbiakhoz hasonlóan 120 ezer forintért - vehetik fel az érdeklődők a kuratórium titkárságán; az összeget nem kell leszurkolniuk azoknak, akik az előző két menet valamelyikében már megvették a dokumentációt.

A posztért versenybe szállók szeptember 15-én délelőtt tíz és délután két óra között adhatják le pályamunkájukat, majd október első három napján mutathatják be személyesen is elképzeléseiket a kuratórium elnökségének.

A pályázati procedúra október 14-ig zárul le: addig vagy betöltik a tisztséget, vagy új pályázatot írnak ki arra, ellenkező esetben a kuratóriumi elnökség megbízatása megszűnik, tagjai pedig nem jelölhetőek a következő testületbe.

Az elnöki posztért indulás feltétele valamelyik európai uniós ország teljes jogú állampolgársága, anyanyelvi szintű magyar nyelvismeret, büntetlen előélet, MA fokozatú vagy ezzel egyenértékű egyetemi diploma, legalább ötéves vezetői gyakorlat, tárgyalóképes angol nyelvtudás, szakmai életrajz benyújtása, valamint a pályázat határidőn belüli beadása.

Az aspiránsnak előzetes vállalnia kell, hogy vagyonnyilatkozatot tesz, illetve nyilatkoznia kell arról, hogy "semmilyen módon nem működött együtt a volt szocialista országok titkosszolgálataival".