A Kispál először lép fel ezrek előtt külföldön

2009.06.30. 09:15
Több ezer ember előtt lép fel szerdán este Stuttgartban a Kispál és a Borz, hogy ezzel is Pécset, Európa 2010-es kulturális fővárosát reklámozzák. Még soha nem léptek fel ennyi ember előtt külföldön.

A Kispál és a Borz először lép fel külföldön több ezer ember előtt; az alternatív zenekar a stuttgarti főtéren, a Kultúrák Nyári Fesztiválja keretében szerdán este ad koncertet.

„Ritkán játszunk külföldön, évente talán egy alkalommal, akkor is klubokban, kivéve a határon túli magyarlakta vidékeket. Ilyen központi helyen, mint Stuttgart főtere, ahol az ingyenes koncertre több ezer ember kíváncsi, még nem is léptünk fel"- mondta el a fellépésről Lovasi András, aki szerint az ilyen helyen nagyobb a kihívás, de nagyobb a siker is, mintha alternatív klubban lépnének fel.

Várakozása szerint a koncerten Stuttgartban sok lesz az érdeklődő, de kevesebb az értő; "vakrepülés lesz" - fogalmazott Lovasi.

Az együttes a stuttgarti szereplésen a második részben kiegészül a híres erdélyi prímásról, Varga Ferencről elnevezett vonóstrióval. A Stuttgarti Magyar Intézet a német város kulturális fórumával közösen szervezte a Kispál és a Borz együttes fellépését, a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projektiroda támogatásával.

Lovasi András elmondta, hogy a pécsi székhelyű zenekar részt vesz az EKF propagálásában, mert javult a program kommunikációs helyzete a városban. Korábban a zenekar elutasította az EKF kulturális nagykövete státust.