Új szigeten a világ első dubstepfesztiválja

2009.08.31. 14:16
Változott a világ legnagyobb dubstepbulijának helyszíne: egy másik horvát szigetre települtek át, kétszer akkora klubba.

Tavaly rendezték meg először az Outlook fesztivált, a világ első és legnagyobb dubstepfesztiválját Horvátországban, ami idén szeptember 11-13-ig tart majd. A jelenlegi leggyorsabban terjedő tánczenei irányzat, a dubstep mellett idén lesz dub/reggae, drum and bass és hip hop/grime színpad is.

A nagy tömegre való tekintettel idén nem Petrcane ad otthont, hanem a Zadartól egy órányira lévő Pag szigetén, a Zrce melletti Aquarius klub. Ez nagyjából dupla annyi, háromezer ember befogadására képes.

Az Outlook fesztivál több angol klubest (Vagabondz, New Bohemia, Subdub, Hit&Run, Bass Camp, Reggae Roast, Dubnium, Tuesday Club) közös szervezése. A lényege, hogy az angol időjárásból menekülve a napsütésbe, az Adria partjaihoz vigyék a dubstepet.

Kép a tavalyiról
Kép a tavalyiról

A felhozatal a dubstepet ismerők számára lenyűgöző, szinte a teljes élvonal megjelenik a három nap alatt. Digital Mystikz, Benga, Hatcha, N-Type, Plastician, Martyn, Joker, Silkie, Quest, 2562, Headhunter, Kromestar, Chef, RSD, Bar 9, Sukh Knight és még sokan mások.

A helyszínváltozás miatt egy új színpadot is felállítottak, ezért lesz drum and bass. Commix, D-Bridge, Alix Perez, Instra:Mental, Breakage, Lynx vagy a Spectrasoul. 60 ezer Watt hangerőt szereknek fel, minden nap déltől hajnal 6-ig tart a buli. A költözéssel változott ugyan a helyszín, de a hajós bulik helyszínéül szolgáló Argonaut hajó megmarad.

(A fesztivált csak 18 éven felüliek látogathatják, a belépő 75 font, azaz nagyjából 23 000 forint.)