Leonard Cohen elájult a színpadon

MTI/Index
2009.09.19. 08:56 Módosítva: 2009.09.19. 17:05
Elájult Leonard Cohen kanadai énekes a spanyolországi Valenciában tartott koncertjén pénteken, emiatt az előadást félbe kellett szakítani. A kórházat azóta elhagyhatta. Cohen három hete adott nagy síkerű koncertet Budapesten.

A 75 éves művész a koncert kezdete után fél órával, egyik legismertebb száma, a Bird on the Wire éneklése közben lett rosszul. Szemtanúk szerint először elvesztette az egyensúlyát, de zenekarának tagjai még időben elkapták, így nem esett el. Néhány pillanattal később azonban ismét megtántorodott, majd elvágódott a színpadon.

Az énekest kivitték a színfalak mögé és orvosi ellátásban részesítették. A zenekar gitárosa később közölte, hogy Cohen elrontotta a gyomrát, de egészségi állapota nem ad aggodalomra okot. Azóta a kórházat is elhagyhatta.

A hatezer néző a koncerten még egy órán át várta türelmesen, hogy az énekes visszatérjen a színpadra, ám a gitáros végül közölte velük, hogy későbbre halasztják a koncertet. A nézők tapssal fogadták a bejelentést.

Leondard Cohen világturnéja keretében augusztus 31-én Budapesten is járt. Háromórás koncertje egyöntetű kritikai és közönségsikert aratott.