Meghalt a Keresztapa-főcímzene énekese

2009.10.14. 11:18
Al Martino 82 évesen, Spriengfielben hunyt el. A 72-es Keresztapa betétdalával, a Speak Softly Love-val lett igazán világhírű.

Al Martinót a mozirajongók leginkább az 1972-es Keresztapából ismerhették: ő énekelte az esküvői jelenetben a híres betétdalt, a Speak Softly Love-ot. De ő játszotta a filmben Vito Corleone keresztfiát, a Johnny Fontane nevű színész-énekest is, aki később az 1990-es Keresztapa 3-ban is szerepelt a To Each His Own című dallal.

Az olasz-amerikai Al Martino (eredeti nevén: Alfred Cini) 1927-ben született. Bobby Rydell, Frankie Avalon és Chubby Checker mellett egyike volt a philadelphiai gyökerű, híres zenészeknek. 1952-ben kezdte zenei karrierjét, dalai közül a Here in My Heart és a Can't Help Falling in Love világsláger lett. A művész később sokáig Beverly Hillsben élt. Nyolcvankét évesen, az amerikai Spriengfielben érte kedden a halál.

Az énekes haláláról a művész szóvivője számolt be, a pontos okot azonban nem közölte. "Ő volt a szórakoztatóipar utolsó legendája. Már nem maradt senki. Lenyűgöző hangja volt" - mondta barátjáról Jerry Blavat ismert philadelphiai rádiós és tévés személyiség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport