Robbie Williams megmutatta, mi hiányzik

2009.10.21. 16:26
Három év után először adott koncertet Robbie Williams, a londoni fellépést Európa 250 mozijában lehetett élőben nézni. A Guardian szerint a visszatérés elbűvölő és lezser volt.

"Hogy vagytok?" - három évet kellett várniuk a rajongóknak ezekre a szavakra Robbie Williams brit énekestől, aki azóta először adott önálló koncertet. A súlyos gyógyszerfüggőségéből felépülő zenész másfél órás londoni fellépését interneten, rádión és Európa-szerte összesen több mint 250 moziban követhette nyomon a közönség. Ezzel Williams beírta magát a Guinness-rekordok könyvébe. Magyarországon a szegedi Belvárosi Moziban adták élőben a koncertet.

A Roundhouse-ban rendezett kedd esti fellépésen az énekes elsősorban új albumáról, a Reality Killed The Video Star című, november 6-án megjelenő lemezről adott elő dalokat. Az elsőként megjelent dal, a Bodies Michael Jackson előtti tisztelgés. A Bodies már elnyerte a rajongók tetszését, több országban is listavezető lett. "Ez hihetetlen! - mondta a dal sikerére utalva a koncerten Williams. - Legutóbb a Rock DJ teljesített ilyen jól."

Az est folyamán az új számok - többek közt a Morning Sun és a Won't Do That - mellett olyan régi slágerek is elhangzottak mint a Come Undone, a Millenium vagy az Angels. Az énekesnek 38 fős zenekar biztosította a zenét, a show végén Robbie Williams a Video Killed The Radio Start adta elő, amelyet 30 évvel ezelőtt a The Buggles szeretetett meg a közönséggel.

A visszatérő énekes a kritikusokat is meggyőzte, a Mirror szerint a koncert bizsergető volt. "A Roundhouse karzatáról nézve olyan volt, ahogy a rajongói emlékeztek rá, mielőtt elvonult volna Amerikába" - értékelt a Guardian, amely a maximális ötből négy csillaggal jutalmazta a show-t. "Három év után a visszatérése elbűvölő, barátságos és lezser volt. Eszébe juttatta a popnak, hogy mi hiányzik a műfajból" - írta a The Telegraph.