Susan Boyle-t nem nevezték egy Brit Award-ra sem

2010.01.19. 09:04
A Britain's Got Talent tavalyi felfedezettje nyolcmillió lemez eladása után sem kell a zenei díjátadó szervezőinek.

A skót háziasszony tavaly nyáron robbant be a köztudatba operaénekesnőket megszégyenítő hangjával, melynek köszönhetően a brit tehetségkutató műsor második helyén végzett. A műsort követően rögzítette első albumát, melyből két hónap alatt nyolcmillió példányt adtak el.

Susan Boyle
Susan Boyle

A Brit Awards nevű, évente kiosztásra kerülő zenei díj kategóriáinak jelöltjeit egy zenészekből és a zeneiparban tevékenykedő producerekből és kiadókból álló, ezerfős zsűri határozza meg. A Boyle lemezét kiadó SONY brit elnöke szerint, aki egyébként tagja az akadémiaként emlegetett jelölő testületnek, hatalmas baklövés, hogy a rendkívül népszerű énekesnő nem került be egyik kategória jelöltjei közé sem.

A valóban meglepő fordulat egy zsűritag szerint azért következhetett be, mert a szakemberek nem titkolt lenézéssel kezelik a televíziós tehetségkutatók versenyzőit, és nem tartják őket olyan tehetséges előadóknak, akik a díjat megérdemelnék. A február 16-án megrendezésre kerülő gálaműsorban ettől függetlenül elképzelhető, hogy Susan Boyle is színpadra lép, ráadásul nem más, mint Lady GaGa oldalán.