Megszűnik a Scorpions

2010.01.24. 17:54

Több mint negyvenöt évi közös zenélés és megannyi nagyszerű siker után szögre akasztja hangszereit a legismertebb német heavy rock együttes, a Scorpions.

000 DV475432

A hannoveri banda honlapján adta tudtul a hét végén, hogy Sting in the Tail című lemezük márciusi megjelenése után még egy világkörüli, két-három évesre tervezett turnéra indulnak, de aztán véglegesen befejezik a pályafutásukat. "Kicsit utánaszámoltunk, és arra az eredményre jutottunk, hogy egyikünk sem lesz fiatalabb. Szeretnénk a csúcson befejezni" - írták az együttes tagjai a közleményben, hozzátéve: azt végképp nem akarják, hogy méltatlanul kelljen búcsút venniük a rajongóktól.

"Igen, befejezzük" - erősítette meg a hírt a Bild am Sonntag című lapban Rudolf Schenker, aki 1965-ben alapította meg a nemzetközi hírnévre szert tett zenekart. A zenekar énekese, a 61 éves Klaus Meine elmondta, hogy a "Sting In The Tail" című lemez március 19-én jelenik majd meg, amelyet két- vagy hároméves búcsúturné követ majd.

Rudolf Schenker és Klaus Meine
Rudolf Schenker és Klaus Meine

Alakulásuk óta több mint 100 millió lemezt adtak el dalaikból, kétszáz közülük platina- és gyémántlemez lett. Koncertjeik száma meghaladja a háromezret. A zenekar legnagyobb sikerét a "Wind of Change" (változás szele) című számukkal érte el, amely 1990-ben, néhány hónappal a Berlini Fal leomlása után jelent meg.