25,8 millióan nézték a Grammy-díjátadót

2010.02.02. 13:48
Az 52. Grammy-gála CBC-es közvetítésére 25,8 millió néző volt kíváncsi, ekkora érdeklődésre hat éve nem volt példa.

Mint arról beszámoltunk, Beyonce kapta a legtöbb díjat, hatot, Taylor Swift négy, a Black Eyed Peas és Jay-Z háromt-három elismerésben részesült a Grammyn. A tv-nézők számára nagyjából mindegy, kik nyernek, a híres előadók élőben előadott számai érdeklik őket. "Ha megkérdezünk valakit arról, hogy ki nyerte tavaly az év albuma díjat, senki sem fogja tudni a választ. Amit tudnak, az az, hogy Prince indította a show-t, utána pedig Beyonce éneke lerobbantotta a tetőt a helyéről" - mondta Jack Sussman, a CBS alelnöke.

A 18-49-es, a hirdetők számára kiemelten fontos korosztály nézettségi adatait nézve a díjátadó az American Idol tehetségkutató eredményeihez közelít, ami szép teljesítmény. Hasonló számok a 2004-es Grammy-gálán voltak utoljára, akkor 26,2 millióig emelkedett a nézettség. Az utóbbi évek leggyengébbje a 2006-os díjátadó volt 17 millió nézővel, azóta folyamatosan javul a helyzet.

A többszörösen díjazott Taylor Swift is hozzátette a magáért, aki countrykedvelők tömegeit vonzotta. Számukra a másik favorit a countryrockot játszó Zac Brown Band volt. Általánosságban elmondható, ha az Egyesült Államok déli részéről származó előadó lép fel, a nézőszámok jelentősen megugranak.

Nem a Grammy az egyetlen zenei gála, amelynek nézettsége jelentősen növekedett. Saját rekordját döntötte meg az American Music Awards 14,2 millió és a Country Music Awards 16,8 millió nézőjével.