Ricky Martin bevallotta: meleg

2010.03.30. 03:05

A kilencvenes évek Puerto Ricó-i MTV-sztárja, az ultramacsós latinhullám éllovasa hétfőn saját weblapján közzétett egy nyilatkozatot, miszerint "...büszkén mondhatom, szerencsés homoszexuális férfi vagyok". Magyar idő szerint hétfő éjjel, amikor a nyilatkozat híre elterjedt, a rickymartinmusic.com weblap órákra elérhetetlenné vált. A 39 éves énekes a nyilatkozatban azt is kifejti, éveken át titkolnia kellett szexuális orientációját, mert menedzserei szerint tönkretette volna karrierjét.

MontRickyMartin

Ricky Martin 1991-ben, a Menudo nevű fiúcsapatból kilépve kezdett szólóénekesi popkarriert, és lett népszerú Latin-Amerikában. Az észak-amerikai és európai piacra a Maria című slágerrel tört be 1995-ben,  1999-es első angol nyelvű albuma, és annak slágere, a Livin' la Vida Loca pedig igazi világsiker lett. Ricky Martin lemezeladásai meghaladják a 60 millió példányt világszerte.

Martin éveken át fenntartotta a latin macho imázsát, sokat cikkeztek a mexikói tévésztár Rebecca de Albával tizennégy éven át folytatott viszonyáról. 2008-ban apa lett: ismeretlen béranyától születtek fiú ikrei.

Az énekes homoszexualitásáról korábban is keringtek pletykák, ő azonban határozottan cáfolta ezeket. A meleg közösségben mindettől függetlenül kultuszsztárrá vált, nem győzött elhatárolódni a homoszexuális rajongóktól. Iparági elemzők szerint a hétfői bejelentés nem hogy hátrányosan érintené az énekes karrierjét, de az utóbbi években lanyha lemezeladások élénkülése várható.