A Rolling Stones ismét a slágerlisták élén

2010.05.20. 09:23
1994 után lehet listavezető a Stones, ráadásul egy 1972-es album újrakiadásával. Az Exile on Main Street újrakevert változata ezen a héten jelent meg Angliában.

A remaszterizált klasszikusokat tartalmazó anyag, amit a mai napig a Stones munkásságának csúcsának tartanak a rajongók és a kritikusok is, az új Faithless albummal van nagy harcban a slágerlista első helyéért: a két újdonságot egyelőre 1000 példány választja el egymástól. A hétközi sikert az Official Charts Company, a slágerlistákat felügyelő ügynökség vezetője szerint a hétvégi első hely fogja követni.

Az Exile on Main Streetet a hetvenes években rögzítette a zenekar, egy Franciaország déli részén bérelt luxusvillában, ahová a mobil stúdió mellett több ládányi szeszes italt, kábítószert és luxusprostikat is vittek magukkal. A villa egyébként a Gestapo egyik főhadiszállása volt a II. világháborúban, ami miatt már a hetvenes években is támadták az ötletgazda gitárost, Keith Richards-ot.

Mick Jagger szerint a lemez felvételei azért húzódtak el, mert az állandó bulizástól naphosszat nem voltak olyan állapotban, hogy bármi hasznosat is rögzíteni tudjanak. A klasszikus album több formátumban kapható, az egy CD-s verziótól egészen a Super Deluxe kiadásig, ami 2 CD-t, egy DVD-t, két bakelitlemezt és egy korabeli fotókból összeállított könyvet is tartalmaz.