A hollandoknak nem kell Snoop Dogg

2010.06.21. 11:19
Snoop Dogg amerikai reppe nem léphet fel a Parkpop fesztiválon Hágában, mert a helyi hatóságok nemkívánatos személynek nyilvánították.

Az AFP adta hírül, hogy a hollandiai fesztivál egyik sztárvendége mégsem léphet fel. A hágai rendőrfőnök, a körzeti államügyész és a polgármester közös kommünikében nyilvánította personan non gratának az amerikai zenészt, azzal indikolták döntésüket, hogy szeretnék megőrizni a fesztivál barátságos, nyílt, befogadó jellegét, és nem a kirekesztő, erőszakos magatartást akarják promótálni.

Arról nem szól a fáma, miért tartják a helyi potentátok kirekesztő, erőszakos fráternek Snoop Doggot, de a repper pályafutását elnézve valószínűleg a hiphop/rap emberkedő kellékeinek, a lépten nyomon mutogatott fegyvereknek és a kábítószereknek köszönheti rossz hírét, no meg Los Angeles egyes gengszterbandáihoz főződő alaposan dokumentált kapcsolata miatt. A zenész 1993-ban bíróság előtt is állt gyilkosság vádjával, de felmentették, 1997-ben pedig tiltott fegyverviselés és kábítószer birtoklása miatt került összeütközésbe a törvénnyel. Nem ez az első olyan eset, hogy Snoop nem léphetett fel valahol: 2007-ben Nagy-Britanniába nem léphetett be, és nem utazott el Ausztráliba sem (oda aztán 2008-ban csak elment).