Kórházba került Al Jarreau

2010.07.23. 22:27
Súlyos légzési és szívproblémák miatt egy franciaországi kórházban ápolják Al Jarreau 70 éves amerikai jazzénekest, orvosai szerint az állapota "aggasztó".

Az amerikai művészt csütörtök éjjel szállították a délkelet-franciaországi Gap klinikájára "válságos állapotban". Al Jarreau Barcelonnette alpesi városban lépett volna fel a Jazz gyermekei elnevezésű fesztiválon.

"A művész állapota stabilizálódott péntek délelőtt, de továbbra is aggasztó, így az intenzív osztályon ápolják - mondta sajtótájékoztatóján az énekest kezelő Pierre-Yvan Simonoviez. Az orvos szerint Al Jarreau, akit légzési és szívpanaszokkal szállítottak a kórházba, "tudatánál van, éber, de fáradt". Vasárnapig Gapban marad, az orvosok nem vállalkoznak megjósolni túlélési esélyeit.

Stéphane Kochoyan, a fesztivál igazgatója elmondta, hogy először csak a tűzoltókat riasztották kora este azzal, hogy az énekes rosszul érzi magát. Megmérték a vérnyomását, majd közölte, hogy kész énekelni. Este fél kilenc tájban azonban a menedzsere tájékoztatta a fesztivál igazgatóságát, hogy az énekes "rendkívül fáradt", és nehezen lélegzik. Orvost hívtak a szobájába, aki azonnal elrendelte, hogy helikopterrel szállítsák kórházba. Az énekes brit ügynöke elmondta, hogy Jarreau feltehetően a magaslati klíma miatt lett rosszul.

A hétszeres Grammy-díjas művész Alwyn Lopez Jarreau néven született 1940. március 12-én az egyesült államokbeli Milwaukeeban. Az elmúlt négy évtized során három különböző kategóriában - pop, jazz és rhytm and blues - nyerte el a rangos zenei kitüntetést. Gyakorlatilag minden kontinensen fellépett, Magyarországon legutóbb tavaly láthatta a közönség. Honlapja szerint európai turnéja során számos koncerten lépett fel és újabbakra várták Németországban, Azerbajdzsánban, Ausztriában és Szlovákiában júliusban, majd augusztusban az Egyesült Államokban és szeptemberben Japánban. Ügynöke szerint két németországi és egy azerbajdzsáni fellépést már töröltek a programból. Az énekes reméli, hogy csütörtökön Nürnbergben ismét színpadra léphet.