Vasárnap van a magyar dal napja

2010.09.12. 09:13
Szeptember 12-én vasárnap van a magyar dal napja; az eseményt már harmadszor tartják meg Budapest mellett tíz vidéki településen, összesen 33 színpadon.

A Presser Gábor által indított rendezvény fő célja, hogy az ismert fellépők mellett helyi előadók, tehetségek számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson. A legtöbb program ingyenes.

A fővárosban többek között a Zöld Pardonban, a Millenáris Fogadóban, a Budapest Jazz Clubban, a Klubrádió parkolójában, az óbudai Kobuci-kertben, a Hungexpón, a Budavári Művelődési Házban, a Gödör Klubban és a Vígszínházban lesznek programok.

Egerben, a magyar dal fővárosában hét helyszínen több mint harminc előadó lép fel, köztük Presser Gábor és barátai. Vidéken Győr, Mosonmagyaróvár, Szombathely, Debrecen, Szentendre, Salgótarján és Zalaegerszeg is bekapcsolódik a magyar dal napjába.

Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg a magyar dal napját, amelyet tavaly óta minden év szeptemberének második vasárnapján tartanak. 2009-ben országszerte 25 helyszínen mintegy 45 ezren látogattak el a programokra.