Lady Gaga tarolt az európai MTV-gálán

2010.11.08. 12:48
Az extrém ruhájú, leragasztott mellű díva három díjat is nyert az MTV Europe csatornától a vasárnapi budapesti koncertje alatt. Eminem, Katy Perry és a Bon Jovi is örülhetett.

A popdíva a legjobb női előadó és a legjobb pop előadás kategória díjait mellé a Bad Romance című számáért megkapta a legjobb dal díját is az MTV Europe vasárnap esti madridi díjkiosztóján. "Nagyon sokat jelent nekem. Szeretlek Európa" - mondta élő kapcsolásban a díjátadó alatt a Papp László Sportarénában plasztik ruhában, mellbimbóin fehér ragtapasszal koncertező énekesnő.

A legjobb férfi előadó a kanadai Justin Bieber lett az MTV európai díjaira leadott 46 millió internetes szavazat alapján. A 16 éves tinisztár olyan vetélytársakat előzött meg, mint Eminem vagy Kanye West. Lady Gagához hasonlóan Katy Perry is öt kategóriában volt esélyes, de végül csak a California Gurls című daláért kapta meg a legjobb videó díját. A legjobb rockzene díja az idei Sziget fesztiválon is fellépett Thirty Seconds to Marshoz vándorolt, Keshát választották a legjobb új előadónak, és az amerikai Paramore poppunk bandát a legjobb alternatív bandának.

Eminem hiphop kategóriában győzött, a Tokio Hotelt a legjobb World Stage előadóvá kiáltották ki, a legjobb európai előadó díja pedig az olasz Marco Mengoni kezébe került. Az MTV az eddig 125 millió albumot eladott amerikai rockbanda, a Bon Jovi zenei munkásságát a Global Icon-díjjal ismerte el. Shakira pedig a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásáért folytatott kampányért kapott Free Your ól, thxMind-díjat.

Az MTV Europe Awards gálát minden évben más európai városban rendezik meg volt már házigazda Párizs, Barcelona, Róma, Liverpool, Lisszabon és Koppenhága is. A madridi gálaest háziasszonya, a Született feleségekből ismert Eva Longoria vicces performansszal tisztelgett a koncertező Lady Gaga előtt: a popdíva korábbi húscafat-ruhájra utalva csülöknek öltözve vonult fel a színpadra.