A Sziget az öt legjobb fesztivál között van

2011.03.10. 16:31 Módosítva: 2011.03.10. 16:31
Az Independent listáján szerepel az Exit fesztivál is. A brit lap szerint a nem zenei programok választéka lenyűgöző.

Európa öt legjobb fesztiválja közé sorolta a Sziget Fesztivált a The Independent.

A "Budapest 266 hektáros szigetén rendezett fesztivál nemcsak kiterjedése, hanem szórakoztató programjainak változatossága miatt is lenyűgöző", a rendezvénysorozatban bungee jumping és úszás is helyet kap - írta a brit napilap internetes kiadása.

Ez Európa egyik legnagyobb szabadtéri zenei fesztiválja, 2010-ben 380 ezer látogatója volt, évente több mint ezer fellépést számlál - írta a szerző, aki felhívta a figyelmet az idei év "húzóneveire", a The Chemical Brothers és a Pulp együttesekre, valamint Dizzee Rascal rapperre.

A Sziget fesztivált nemrég a European Festival Awards a tíz legjobb nagyfesztivál közé sorolta a budapesti rendezvénysorozatot - írták MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.

Az Independent rangsorolás nélkül, időrendbe szedve vette számba a legjobb fesztiválokat. Az ajánlóban szerepelt még az ausztriai Volvo Snowbombing fesztivál (április 7-10.), a németországi Hurricane (június 17-19.), a szerbiai Exit fesztivál (július 7-10. között), valamint a spanyolországi Benicassim fesztivál (július 14. és 17. között).