Duettet játszott egy csengőhanggal

2012.01.24. 08:40 Módosítva: 2012.01.25. 14:23
Lukas Kmit szlovén brácsaművész a Nokia legismertebb és legidegesítőbb csengőhangját szőtte bele a műbe, miután a közönségből valaki megzavarta a komolyzenei koncertet.

Duetté bővült egy brácsaszóló Szlovákiában, mert közbeszólt egy mobiltelefon, a művész pedig beleszőtte előadásába a csengőhangot.

A koncertet Eperjesen tartották egy ortodox zsinagógában, a brácsán Lukas Kmit játszott, telefonon pedig egy ismeretlen. A készülék nagyjából jókor szólalt meg zenei szempontból, mivel épp egy téma végén csendült fel a Nokia legismertebb csengőhangja. Kmit kitekintett a közönségre, egy pillanatig tétovázott, majd amikor a telefon még mindig csengett, rázendített a mobil témájára, kikerekítve némi rögtönzéssel.

A közönségnek tetszett az előadás terven túli része is. A fellépésről videó készült, amelynek telefonduós részletét 10 nap alatt több mint 1 millióan nézték meg. A The Daily Telegraph című brit lap megjegyezte, hogy a videóhoz megjegyzést írók között akadnak, akik reklámnak vélik a történteket. Ugyanakkor a zenésznek sem jöhet rosszul a tágabb ismertség.