Plágiummal vádolja egy rapper Silvio Berlusconit

2012.02.21. 22:19
Egy oalsz rapper szerint tőle lopta az egykori olasz miniszterelnök a Popolo della libertá című számot, amit saját bevallása szerint három és fél óra alatt írt.

Plágiummal vádolta meg egy olasz rapper Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt, akit a politikai mellett zenei ambíciók is fűtenek.

A már több zenei albumot is jegyző Berlusconi korábban azt nyilatkozta, hogy pártjának a héten bemutatott, Popolo della libertá című himnuszát három és fél óra alatt írta. Egy milanói rapper, J-Ax azonban felfedezte, hogy a dal egyik sora gyanús hasonlóságot mutat a 2002-es albumán szereplő Gente che spera című számával.

A rapper dühösen helyezte kilátásba kedden twitteres oldalán, hogy jogi lépéseket tesz a politikus ellen. "Holnap feljelentem Berlusconit. Jó éjszakát. K... hihetetlen" - fogalmazott a zenész a The Daily Telegraph című brit lap tudósítása szerint.
A novemberben szexbotránya és a gazdasági válság miatt lemondott kormányfő ellen adócsalás, vesztegetés, hivatallal való visszaélés és kiskorú prostituálttal folytatott viszony miatt több bírósági eljárás folyik.  • Vennék
  • Bankszámla