Az újabb vizsgálat szerint is alkoholmérgezésben halt meg Amy Winehouse

2013.01.08. 15:13
A brit hatóságok újabb vizsgálatot rendeltek el, mivel az első vizsgálatot vezető jogásznak nem volt meg a megfelelő végzettsége. Az újabb vizsgálat az elsővel megyegyező eredményre jutott.

A kivételes tehetségű, többszörös Grammy-díjas brit souldívát testőre találta holtan 2011 nyarán, az énekesnő észak-londoni lakásán. Halálával kapcsolatban már elrendeltek egy vizsgálatot a brit hatóságok, - mely alkoholmérgezést állapított meg, -    de utóbb kiderült, hogy a vizsgálatot végző Suzanne Greenaway nem rendelkezett a vizsgálathoz szükséges képesítéssel, így újabb vizsgálatot rendeltek el.

Az újabb vizsgálat eredményei szerint Amy Winehouse súlyosan ittas volt a halál bekövetkeztének pillanatában. A vizsgálati adatok szerint 416 milligramm alkoholszintet mértek 100 milliliter vérben, vagyis több mint az ötszörösét annak a 80 milligrammos felső tűréshatárnak, amelyet a brit törvények az autóvezetők számára engedélyeznek.


Shirley Radcliffe halottkémi törvényszéki bíró, a megismételt vizsgálat vezetője a keddi végzésben megállapította, hogy az ilyen fokú ittasság "rendszerint halálozással jár". A végzésben szerepel az is, hogy Amy Winehouse ágya mellett két üres vodkásüveget találtak. Az énekesnő körzeti orvosa a vizsgálathoz beterjesztett írásbeli nyilatkozatában közölte: Amy Winehouse-t a halála előtti napon látta. Winehouse az orvos szerint akkor egyértelműen kijelentette neki, hogy nem akar meghalni, ugyanakkor az orvosi tanácsok megfogadására sem volt hajlandó, és a legutolsó időszakban már étkezési rendellenességekkel is küszködött. Amy Winehouse-ról köztudott volt igen súlyos kábítószer- és alkoholfüggősége. Az énekesnő többször kórházi kezelésre is szorult a kábítószerezéssel összefüggő komoly tüdő- és szívpanaszokkal, bár halála előtt állítólag szabadulni próbált szenvedélybetegségeitől.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport