A Balaton Sound Európa legjobb fesztiválja

2013.01.10. 00:23
A tavalyi Sziget győzelem után idén - egy másik kategóriában - a Sziget Szervezőiroda legfiatalabb zenei fesztiválja győzött a Festival Awards Europe versenyén, a közepes méretű fesztiválok között a Balaton Sound Európa legjobbja.

Két kategóriában is indult magyar fesztivál idén a Festival Awards Europe versenyén és mindkét rendezvény bekerült a 10 legjobbnak ítélt európai fesztivál közé. A Sziget a nagyfesztiválok, a Balaton Sound a közepes méretű fesztiválok között végzett az első helyen.

„Mind a cégünknek mind a hazai fesztiválszervezésnek nagy elismerése ez a díj, hiszen már két fesztiválunk is van, ami kategóriájában a legjobb Európában” – mondta Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője.

A díjat Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a Balaton Sound alapító-főszervezői vették át a hollandiai Groningenben. Mint elmondták, a Sound elmúlt hat éve sikertörténet, hiszen a rendezvény nyújtotta prémium fesztiválélmény már az első évben nagy szakmai és közönségsikernek bizonyult és azóta minden évben telt házas napok és egyre növekvő érdeklődés jellemzi a fesztivált.

“Az eddigi sikerek megkoronázása ez a díj. Igen megtisztelő számunkra ez az elismerés, ami arra is ösztönöz, hogy még tovább fejlesszük a rendezvényt, és a későbbiekben is méltóak lehessünk erre az elismerésre" - mondták a szervezők.

A Balaton Sound 2013-ban július 11-14. között lesz.