Nyolcmillió dollárt hozott a Gangnam Style

2013.01.23. 16:56
Psy lovacskázása eddig nyolcmillió dolláros (1,8 milliárd forint) reklámbevételt hozott a YouTube-nak.

A dél-koreai rapper Gangnam Style című klipje tavaly decemberben írt történelmet: ez a szám lett az első olyan klip, amelyet a YouTube felhasználói több mint egymilliárdszor néztek meg. Kevin Allocca, a portál egyik munkatársa szerint a siker a fülbemászó dallam egyetemes vonzerejében és lovakat idéző nagyszerű táncmozdulatokban rejlik, azaz az idétlen lovacskázásos tánc és az egyszerű dallam az, ami kell az internet népének.

A Gangnam Style a becslések szerint több millió dolláros pluszbevételt hozott előadójának a digitális letöltések és a különböző reklámszerződések révén. Psy - eredeti nevén Park Cse-Szang - a Gangnam Style globális sikere óta óriási népszerűségnek örvend hazájában, és nemrég megkapta Dél-Korea egyik legmagasabb kulturális kitüntetését is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla