Kolozsvárra költözik a Félsziget fesztivál

MTI/Index
2013.01.30. 12:43 Módosítva: 2013.01.30. 12:46
Marosvásárhelyről Kolozsvárra költözik a Félsziget fesztivál - jelentette be szerdán Emil Boc, Kolozsvár polgármestere és Bodor László, a fesztivál igazgatója.

A könnyűzenei fesztivál tízéves marosvásárhelyi története után remélhetőleg legalább tíz évi kolozsvári történet következik - fogalmazott sajtótájékoztatón Emil Boc. Kitért arra, hogy a városháza egy tízhektáros telket, és a rendezvényhez méltó infrastruktúrát biztosít a város határában levő Gorbó-völgyben a Félsziget megrendezéséhez. Bodor László fesztiváligazgató elmondta, hogy Marosvásárhelyen állandó bizonytalanság övezte a rendezvény megszervezését, szerinte Kolozsváron a városvezetés a vásárhelyieknél sokkal jobb körülményeket biztosít. A fesztivált idén július 18. és 21. között tartják, 80 ezer fiatal résztvevőre számítanak.

Mint azt az index megírta, a szervezőkben már többször felmerült, hogy elköltöztetik a fesztivált Marosvásárhelyről, hogy ne stagnáljon, hanem nőjön a látogatottság. Több helyszín is szóba került, de a szervezők csak Erdélyben gondolkodtak, eezért nem jött szóba Bukarest, vagy a Fekete-tenger partja. Kolozsvár már eddig szerette volna, ha hozzájuk költözik a fesztivál.