Félmilliárdot kaszált az LGT

2013.02.20. 10:06
A hétvégén háromszor is telt ház előtt játszott az LGT a Papp László Budapest Sportarénában, 37 ezer jegy kelt el és ezzel a Blikk számítása szerint félmilliárd forintos jegybevételt ért el a zenekar.

A Blikk számításai szerint legalább 500 millió forintos jegybevételt ért el a három LGT-koncert a Sportarénában, és ezzel a zenekar mindenkori magyar csúcsot állított fel.

A jegyek 8900-19900 forint közötti összegbe kerültek, és csaknem mindet eladták. A Blikk számításai szerint az elkelt 37 ezer jegy bruttó 499,5 millió forintos jegybevételt jelentett a zenekarnak. Ennek természetesen csak a töredéke marad a zenekarnál, mivel fizetniük kellett a reklámot, a próbahelyet, a jegyirodáknak a százalékot, és a jogdíjakat is.

A Blikk becslése szerint körülbelül 200 millió forinton osztozhatnak Presserék, és ebből a legtöbbet maga az énekes, dalszerző kaszálhatott, de hogy mennyit, az üzleti titok. A koncertből DVD is készül, melyből szintén részesülnek majd a zenészek.

A napilap szerint a Sportaréna 2003-as átadása óta csak a Rapülők és a Piramis tudott egymás után kétszer teltházat csinálni.

Mint mi is megírtuk, az LGT koncertet és a főpróbát több média fotósa - így az Index is - bojkottálta, mivel a zenekar olyan szerződést akart aláíratni a sajtó képviselőivel, amely alapján lemondanak képeik jelentős részéről. Az LGT azt szerette volna, hogy a fotósok küldjenek át minden a koncerten készült képet a zenekar menedzsmentjének, amiből aztán tíz képet kiválaszt az LGT, hogy ingyen felhasználhassák a reklámjaikhoz és egyéb kiadványaikhoz.