Sipos F. Tamás mégsem lesz Cipő utódja?

2013.03.29. 10:02
A Republic új frontembere állítólag az Exotic egykori énekese, Sipos F. Tamás lehet, bár a bulvársajtó értesüléseit még hivatalosan senki nem erősítette meg. A zenekar egyik gitárosa viszont nem kér az új felállásból.

A Bors és a Blikk is lehozta ma, hogy a Republic tagjai komolyan gondolták a folytatást, és már meg is találták a nemrég elhunyt Bódi László, azaz Cipő helyettesét. Az énekes március 11-én halt meg, a zenekar menedzsere pedig már másnap közölte a sajtóval, hogy a Republic feloszlásáról szó sincs:

"Az elmúlt években többször volt szó arról, hogy miképp folytatnánk, ha az együttes valamelyik tagja már nem lenne közöttünk. Akkor abban állapodtunk meg, hogy a Republicnak tovább kell élnie, és most is ehhez tartjuk magunkat."

Az énekes édesanyja nem szeretné, ha a zenésztársak Republic néven folytatnák a közös munkát, szerinte kegyeleti okokból meg kellene változtatni a zenekar nevét. A tagok azonban -az egyik gitáros, Tóth Zoltán kivételével - a folytatás mellett döntöttek, amihez értelemszerűen egy énekesre is szükség lesz.

Tóth Zoltán a Bors szerint tegnap jelentette be a zenekar egyik Facebook-rajongói oldalán, hogy ebben a felállásban nem kíván a Republic tagja lenni, így kiszáll a zenekarból. Tóth ezek szerint ahhoz tartja magát, amit Cipő még 2004-ben nyilatkozott, azaz a zenekarnak azonnal vége, ha egyik tagja kiszáll abból vagy valami tragédia éri.

resize 61 1276551246
Fotó: siposftamas.hu

A Blikk információi szerint a zenekar tagjai a múlt heti temetés óta tanakodnak azon, ki tudja Cipőt helyettesíteni, és egy, a Republichoz közeli forrás szerint a választás Sipos F. Tamásra esett, aki emlékeztetheti a rajongókat Cipőre. A zenekar menedzsmentje nem nyilatkozott a kérdésben.

Azóta a zenekar nevében Nagy L Attila tett közzé egy üzenetet a Facebookn, amiben cáfolja, hogy a Republic (amit kényszeresen nagy Z-vel Zenekarnak tituál) bárkit is tervezne Cipő helyére nevenni, sőt, azt is kilátásba helyezi, hogy a nevet is megváltoztatjék valamilyen formában. Tóth Zoltán kiválásáról egy szó sem esik. Az üzenet:

64782 520099388036592 961036336 n.png