Jacko orvosa a CNN-nek mondta, ártatlan

2013.04.03. 13:31
Murray gondatlanságból elkövetett emberölés miatt került börtönbe, világhírű páciense gyógyszer-túladagolás okán bekövetkezett halála miatt. A hatvanéves szívspecialista "hihetetlen veszteségnek" nevezte a halálesetet.

Murray szerint Jacksonnal barátok voltak és ő a legjobbat akarta a zenésznek. Megpróbálta az álmatlansággal küzdő sztárt lassan leszoktatni az altatókról és fájdalomcsillapítókról - hangoztatta. A 2011. november 11-i ítélethirdetés óta ez volt Murray első interjúja. Az orvos az ilyen esetekben kiszabható legmagasabb büntetést, négy év börtönt kapott. A félórás interjúban Murray a CNN műsorvezetőjének, Anderson Coopernek arról panaszkodott, hogy az eljárás nem volt igazságos, ezért fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen.

A Jackson család kedden Los Angelesben polgári peres eljárást indított az AEF Live koncertszervező cég ellen. Jackson anyja és gyermekei azt vetik a szervezők szemére, hogy nyereségvágy miatt nem törődtek a popsztár egészségével. A vállalkozás 2009 nyarára tervezte Michael Jackson nagy koncertsorozatát. Murray ebben az ügyben nem tesz tanúvallomást, hogy ne terhelje saját ügyét.

Az interjú végén az orvos énekelni kezdte a The Little Boy that Santa Claus Forgot című dalt. Mint elmondta, szerény körülmények között nőtt fel, kisfiúkorában nem voltak játékai. Jacksonhoz hasonlóan sok fájdalmat élt át, de megtanult adni. Legnagyobb vágya, hogy újra orvosként dolgozhasson. Az ítélethirdetéssel azonban elveszítette kaliforniai orvosi engedélyét.