140 ezer forintért kelt el pár írt CD

2013.04.10. 19:24

A Discogs.com összeállítása szerint közel sem olyan rossz dolog lemez-, vagy éppen kazettatulajdonosnak lenni, legalábbis, ha az ember talál a dobozok mélyén valami igazi ritkaságot. Az oldalon februárban eladott legdrágább lemezek listája szerint a legdrágább bakelitlemez a Led Zeppelin 1971-es albuma lett, mely 1218 dollárért, azaz majdnem 280000 forintért kelt el.

A legdrágább kazetta a 880 dolláros Aux Petits Enfants en France lett (előadó: Les Joyaux De La Princesse), mely 49 példányban jelent meg koporsó alakú díszdobozban 1989-ben. A legdrágább CD Kylie Minogue Live and Other Sides-a, mely 774 dollárért kelt el.

Érdekesség, hogy a listára írt CD is felkerült, a Throbbing Gristle Desertshore Installation-je 620 dollárt hozott a boldog tulajdonosnak. Az installáció hanganyagát az együttes saját kiadóján, az Industrial Records-on keresztül adta ki 12 írt CD-n. Az együttes szándékai szerint a felvételek kreativitásuk „eredeti, meztelen, őszinte″ dokumentumai, melyek hitelesen ábrázolják az alkotás folyamatát. A 2008-as felvételek most több mint száznegyvenezer forintért keltek el.

A Discogs olyan átfogó nemzetközi lemezadatbázis és piactér, melyet a felhasználói fejlesztenek. Több mint száznegyvenezer ember munkája nyomán jelenleg több mint 2,5 millió előadó 3,5 millió felvételét tartják nyilván. Az oldal, melynek neve a diszkográfia szó rövidítése, Kevin Lewandowski szabadidős programjából az egyik legnagyobb zenei adatbázissá nőtte ki magát egy bő évtized alatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?