Anne Frank Justin Bieber-rajongó lett volna

2013.04.15. 12:36

Legalábbis Justin Bieber szerint, aki múlt pénteken az Anne Frank Emlékházban járt, és nem kevesebbet kockáztatott meg a vendégkönyv lapjaira vésni, mint hogy a 15 évesen haláltáborba hurcolt német lány remélhetőleg rajongója lett volna - írja a Washington Post.

A 19 éves kanadai ízléstelen kijelentése felkavarta a nemzetközi sajtót. Az éppen turnézó énekes múlt héten nézte meg az amszterdami múzeumot. A mellesleg pozitív gesztusként is felfogható látogatást azonban sikerült elszúrnia, amikor távozás előtt megrohamozta a vendégkönyvet.

"Igazán inspiráló, hogy itt lehettem. Anne egy remek lány volt. Remélhetőleg rajongóm lett volna" - írta a rajongóira csak "belieber"-ként (a hívő szót és az énekes nevét kombináló szójáték) hivatkozó Grammy-díjas sztár. A bejegyzést később Facebook oldalán is megosztotta, ezzel aláírva saját végrendeletét.

Meggondolatlan kijelentését a koncentrációs táborba hurcolt, majd a tábor felszabadítása előtt pár héttel tífuszban elhunyt lány egykori szobájának posztereire alapozta, amiken a kor tinibálványai, Deanna Durbin és Rudy Vallee szerepeltek.

A lány, tizenhárom éves korától elhurcolásáig írt naplója a huszadik század egyik legolvasottabb könyve, míg Bieber eddig 15 millió eladott lemeznél jár, de nyilvánvaló, hogy az összehasonlítás legalább annyira helytelen lenne, mint az énekes pénteki kijelentése.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!