Michael Jackson orvosa másfél évvel elítélése után fellebez

2013.04.23. 11:43
Másfél évvel elítélése után hétfőn fellebbezést nyújtott be Michael Jackson orvosa, a gondatlanságból elkövetett emberölés miatt börtönbüntetését töltő Conrad Murray, az ellene folytatott büntetőper jogi hibáira hivatkozva.

Az orvos ügyvédje 230 oldalas fellebbezésében többek között arra hivatkozott, hogy nem volt kielégítő bizonyíték arra, hogy Jackson a Murray által bekötött műtéti altató túladagolásától halt volna meg. A dokumentumban ismételten szerepel a védelem álláspontja, miszerint Jackson adhatta be magának a végzetessé vált propofolt.

A popsztár 2009. június 25-én hunyt el, néhány nappal tervezett londoni koncertturnéja előtt. Szemtanúk szerint Murray propofolt adott neki, hogy alvási problémáin enyhítsen, holott ezt a kisebb műtéteknél használatos szert ilyesmire nem alkalmazzák. Az orvos ügyvédje, Valerie Wass a fellebbezéssel védence négyéves börtönbüntetésének csökkentését akarja elérni. Murrayt legkorábban októberben bocsáthatnák szabadon, miután büntetése felét letöltötte. Az ügyészségnek harminc napja van a fellebbezésre adott válaszra, amit Wass húsz napon belül ismét megfellebbezhet.

Dr. Conrad Murray, a néhai Michael Jackson amerikai popénekes egykori személyi orvosa
Dr. Conrad Murray, a néhai Michael Jackson amerikai popénekes egykori személyi orvosa

Murrayt közben valószínűleg tanúként hallgatják ki a Jackson család által indított perben, amely a londoni koncertsorozatot szervező AEG Live cég felelősségét firtatja Michael Jackson halálában. A bírósági eljárást Katherine Jackson, a néhai sztár anyja kezdeményezte fia gyermekeinek képviseletében. A nagymama azt állítja, hogy a koncertszervező gondatlanul járt el, amikor az alkalmatlannak bizonyult Murrayt szerződtette Michael Jackson

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?