IMAX 3D-ben is jön Antal Nimród Metallica-filmje

2013.04.25. 11:59
Szeptember 27-én mutatják be a Metallica Through the Never című (koncert)filmet. A rendezője magyar, a zenéje amerikai.

Mivel a filmet nem IMAX-kamerákkal forgatták, a nyersanyagot fel kell konvertálni az IMAX-mozikhoz, de a forgalmazó Picturehouse nem nagyon bánja a plusz költséget, látva a U2 3D című film bevételeit. Míg azonban a U2-film egy sima koncertbeszámolónak tekinthető, a Through the Never egy igazi film lesz.

A történetben egy Dane DeHaan nevű színész alakítja a zenekar egyik roadját, akit egy koncert alatt küldenek el valami fontos küldetésre (bajuszkötő Kirk Hammetnek? műfogsorragasztó Hetfieldnek?), és eközben az élete teljesen megváltozik.

A film a fenti, elég sablonosnak tűnő történet mellett egy kanadai Metallica-koncertet is bemutat, lehet majd headbangelni a popcorn mellé izomból. Az egyhetes IMAX-kaland után a a filmet hagyományos változatban is bemutatják majd, vélhetően itthon is. Ha valakit érdekel, milyen látványelemeket használt a Metallica a koncert alatt, itt elolvashatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?