Zámbó Jimmy sátánista halálmetálos lett

2013.05.24. 12:48

Elképesztő humorbomba robbant a Facebookon: a vicces kedvű magyarok csúnyán széttrollkodták a last.fm nevű webrádión és közösségi zeneportálon található magyar előadók bio- és diszkográfiáját. Balázs Pali zenei stílusa például megkapta a death metal, hardcore és techno cimkéket, Postás Józsi meg brutal death metal előadó lett.

A legrosszabbul azonban az angyalhangú és -hajú Zámbó Jimmy járt: kifestett arcú, ördögvillázó, fordított keresztes démonimádót csináltak belőle Jimmy "The Satan" Zámbó néven, aki az oldalon olvasható kamuéletrajz szerint a skandináv halálmetálosok legszebb hagyományai szerint alaposan bedrogozva lőtte fejbe magát egy hideg téli éjszakán.

Képernyőfotó 2013-05-24 - 12.16.26.png
Fotó: Index / last.fm

A magyar zenetrollok még arról is gondoskodtak, hogy a Király diszkográfiáját lecseréljék egy Paintben bénán megrajzolt pentagrammákkal, fordított keresztekkel, és 666-os számsorokkal turbózott, sátánista életműre.

Képernyőfotó 2013-05-24 - 12.27.56.png
Fotó: Index / last.fm

A trolloknak viszonylag könnyű dolga volt, mivel a last.fm közösségi tartalmát bárki szabadon szerkesztheti. Még regisztrálni sem kell hozzá, bőven elég a Facebook-profilunkat összekötni két kattintással az oldallal. Jimmy életművébe például mi is bele tudtuk írni poénból, direkt béna angolsággal, hogy a Király a pletykák szerint valójában a kukorékoló kakast és a megcsalások miatt féltékenykedő asszonyt akarta lelőni 12 évvel ezelőtt. Aztán persze az egészet töröltük.

De a hülyeség, mint kiderült, ragadós: a poiskm.com nevű, orosz nyelvű mp3- és videoklipkereső oldalra valószínűleg a last.fm-en elhelyezett cimkék alapján került fel Jimmy úgy, mint a magyar grindcore és a sátáni grind metal apostola, valamint "anyu kedvence".

A közösségi háló rádiója: last.fm

A last.fm egy netes rádióállomás és zeneajánló rendszer, némi social networking beütéssel. 2002-ben alapította Felix Millet, Marin Stiksel, Michael Breidenbruecker és Thomas Willomitzer, a honlap pedig 2005-ben egyesült a hasonló profilú Audioscrobblerrel. A last.fm rendszere részletes nyilvántartást vezet minden felhasználó zenei ízléséről: automatikusan rögzíti a webrádión meghallgatott számokat valamint a Last.fm plugin segítségével az egyéb zenelejátszókon hallgatott számok adatait is. Az oldalon szabadon szerkeszthetjük kedvenc előadóink adatlapját, a hasonló zenei stílusban alkotó művészek albumait pedig maga az oldal ajánlja fel. (forrás: wikipedia)